Operatiestoel BALANCE PLUS

De plus voor de perfecte armpositie

Operatiestoel BALANCE PLUS

Geen vermoeide armen meer

Naast de BALANCE heeft de BALANCE PLUS armleuningen die je in hoogte en lengte kunt verstellen.

 • Eenvoudige, zwarte armleuningen die bij elke kleurvariant passen
 • Gemaakt van hoogwaardig kunststof – gemakkelijk schoon te maken voor optimale hygiëne
 • De armleuningen voorkomen vermoeide armen
Vraag een offerte aan
0+
jaar ervaring
0+
tevreden BRUMABA klanten
Duurzame producten gemaakt in Duitsland
Wil je onze producten
leren kennen?

Je bent bij ons van harte welkom voor een demo. Wij laten je graag zelf ervaren hoe ergonomisch ons medisch meubilair is.

BALANCE PLUS Highlights
 • Armleuningen verstelbaar in hoogte en lengte.
 • Comfort en ontlasting: het zit- en ruggedeelte van de BALANCE PLUS-operatiestoel passen zich aan de contouren van het lichaam aan.
 • Uitstekende bekleding zorgt voor comfortabel en gezond zitten.
 • De ergonomische zitgeometrie van de BALANCE PLUS-operatiestoel bevordert een optimale bloedcirculatie. Zelfs tijdens langere perioden van zitten.
 • Gelaste pads en afgedichte wielen vergemakkelijken het reinigen en zorgen voor een betrouwbare hygiëne.
 • Optioneel: Kolomverlenging 100 mm (ART. NO. E.001558)
Technische Details
Min. hoogte zonder kussen (mm)

560

Max. Hoogte zonder kussen (mm)

660

Diameter stoelkruis (mm)

610

Lengte zitkussen (mm)

460

Breedte zitkussen (mm)

420

Offerteaanvraag Operatiestoel BALANCE PLUS
OP-Stuhl Balance Plus
Frequently asked questions about Operatiestoel BALANCE PLUS

Wat onderscheidt de BRUMABA BALANCE PLUS OK-stoel van andere modellen?

De operatiekamerstoel BALANCE PLUS van BRUMABA is een geavanceerde uitbreiding van het basismodel BALANCE. De beproefde mechanismen voor comfort en ergonomie zijn uitgebreid met armleuningen, die bijzonder nuttig zijn gebleken tegen vermoeidheid van armen en schouders.

Verschillende vergrendelingsfuncties maken het gemakkelijk om op een lichaamsvriendelijke manier te werken. De armleuningen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en het effen zwarte ontwerp past bij elk kleurenschema. Ze zijn ook snel en gemakkelijk schoon te maken.

Wat zijn de voordelen van de BRUMABA BALANCE PLUS operatiekamerstoel?

Kiezen voor een BALANCE PLUS bedieningsstoel van BRUMABA betekent kiezen voor een gezonde rug, zelfs jaren na de aankoop. Dit model "Made in Germany" breidt de ergonomische en comfortabele BALANCE-serie uit met een versie met armleuningen, die een echt wondermiddel zijn tegen vermoeide schouders.

Tegelijkertijd biedt de BRUMABA BALANCE PLUS bedieningsstoel een groot aantal verstelmogelijkheden voor de zitneiging, rugleuning en zithoogte om de bloedcirculatie in de benen te verbeteren. Dankzij de individuele aanpassingen is het model ideaal voor mensen van alle lengtes en wordt het ook gekenmerkt door zijn duurzaamheid.

Waarop is gelet bij de keuze van de materialen voor de BRUMABA BALANCE PLUS operatiestoel?

De modellen uit de BALANCE PLUS serie van BRUMABA zijn voorzien van een speciale kunstlederen bekleding die geschikt is voor gebruik in de operatiekamer en bovendien huidvriendelijk en cytotoxisch vrij is. Dankzij de oliebestendige, antibacteriële en bio-elastische eigenschappen is het materiaal geschikt voor alle doeleinden. De hoes is verkrijgbaar in 35 aantrekkelijke kleurvarianten die kunnen worden aangepast aan jouw smaak. Daarnaast zijn er antistatische en vergrote wielen die hygiënisch zijn omsloten. Dit voorkomt vervuiling en vuil.

Waarom is de BRUMABA BALANCE PLUS bedieningsstoel bijzonder ergonomisch?

De speciale ergonomie van de BRUMABA BALANCE PLUS operatiestoel is het resultaat van jarenlang onderzoek en innovatie op het gebied van zitmeubilair voor medische toepassingen. Het model biedt niet alleen flexibele hoogteverstelling (480 tot 680 mm) en een verstelbare zitneiging met een gepatenteerde zitvorm, maar ook een flexibel ruggedeelte. Dat op zijn beurt is uitgerust met een lendensteun die rugvriendelijk werken mogelijk maakt. Bediening van de zithoogteverstelling met de voet voorkomt ook verlies van steriliteit.

Voor welke specialismen is de BRUMABA BALANCE PLUS operatiestoel ontworpen?

De toepassingsmogelijkheden van de BRUMABA BALANCE PLUS bedieningsstoel zijn net zo veelzijdig als de instelmogelijkheden van de afzonderlijke componenten. Dankzij de draaibare verstelling van de armleuningen en de voetontgrendeling voor hoogteverstelling past deze stoel in vrijwel elke operatiekamer of praktijk.

Naast de klassieke specialistische gebieden zoals esthetische en plastische chirurgie, KNO, dermatologie, oogchirurgie en orthopedie, zijn ook gebieden zoals poliklinische operatiekamers en zelfs functionele afdelingen (zoals INA en ZNA) mogelijk. Overal waar vermoeidheidsvrij zittend werken vereist is.

Is er een draadloze voetschakelaar beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

In het belang van de veiligheid van de patiënt kiezen we ervoor om de bedieningselementen met kabels te produceren. Voetschakelaars met kabels zijn foutbestendig en vereisen geen updates.

Zijn er accessoires beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

Afhankelijk van het model zijn alle BRUMABA operatietafels ontworpen om patiëntgewichten tussen 250 en 300 kg zonder problemen te kunnen dragen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor patiënten die bijzonder breed gebouwd zijn.

 • Zijverlenging
 • Verlenging van het voetgedeelte
 • Verlenging van het rugdeel
 • en meer.

Hoe vaak heeft een BRUMABA operatietafel onderhoud nodig?

Volgens de Duitse richtlijnen moeten operatietafels jaarlijks worden onderhouden. Het voordeel van BRUMABA operatietafels is dat het hoogwaardige ontwerp en de stabiele roestvrij stalen constructie ervoor zorgen dat slijtagedelen zelden voorkomen. Mocht je echter ooit reserveonderdelen nodig hebben, dan houden wij deze nog langer op voorraad dan de verplichte periode van 10 jaar. Met een BRUMABA onderhoudscontract geniet je van nog meer voordelen.

Hoe lang gaan de batterijen van BRUMABA operatietafels mee?

Een volledige lading van de batterij van een BRUMABA operatietafel gaat meestal 1 tot 2 weken mee. We raden onze klanten aan om de batterij wekelijks op te laden. Over het algemeen kan de batterij op elk moment worden opgeladen zonder de prestaties te beïnvloeden. Zodra de batterij kritisch laag is, geeft de batterij-indicator een akoestisch en visueel signaal af.

Hoe moeten BRUMABA operatietafels gereinigd en gedesinfecteerd worden?

Het bekledingsmateriaal op alle BRUMABA operatietafels is speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Marti AG. Een groot voordeel van deze bekleding is dat het geen naden heeft die onder bepaalde omstandigheden door vloeistoffen en bacteriën kunnen worden doordrongen. Dit naadloze, vloeistofdichte ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en desinfectie van de bekleding, waardoor voldaan wordt aan de strengste hygiënenormen. We raden aan om desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten te gebruiken met niet meer dan 30% alcoholgehalte.