Kwaliteit volgens traditie: eerste keuze in eerste klasse!
BRUMABA operatietafels zijn niet voor niets een klasse apart. Al meer dan 40 jaar maakt onze medische apparatuur integraal deel uit van de uitrusting van praktijken, klinieken, ziekenhuizen en ZBC’s. Sommige zelfs al van de eerste generatie. Gebruiksvriendelijke en doordachte oplossingen voor jouw specialistische toepassing in de operatiekamer maken van een BRUMABA operatietafel je betrouwbare metgezel voor tientallen jaren. Een operatietafel van BRUMABA is onmisbaar bij het ergonomisch uitvoeren van een operatie op een veilige manier.

Legendarisch. De ergonomie van BRUMABA.
BRUMABA heeft altijd gestaan voor het hoogste niveau van werkergonomie, die voortdurend is geoptimaliseerd en verfijnd in directe uitwisseling met gebruikers. Dit is in lijn met het motto “van praktijk voor praktijk”. De voordelen en ergonomie voor de chirurg, het operatiekamerpersoneel en de patiënten hebben voor ons altijd de hoogste prioriteit. Met een operatietafel van BRUMABA in je operatiekamer zorg je er als chirurg voor dat je eindelijk ergonomisch, comfortabel en efficiënt een operatie kunt uitvoeren.

Dankzij het slanke ontwerp bieden onze mobiele operatietafels optimale beenruimte, ongeacht of je zittend of staand operaties uitvoert. Met acht individueel instelbare geheugenposities en afzonderlijk instelbare ligvlakken kun je patiënten eenvoudig en professioneel positioneren. Onze operatietafels zijn in hoogte verstelbaar en passen zich tijdens een operatie aan aan jouw werkhouding en niet andersom. Flexibiliteit en stabiliteit staan voorop als je een chirurgische ingreep uitvoert met onze operatietafel. En last but not least kan het bedieningsveld van de operatietafels PRIMUS en VARIUS een optimale ergonomische positie worden gekanteld dankzij de unieke zijwaartse kanteling. We noemen dit de Airplane-functie. We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat chirurg en patiënt genieten van een optimale positionering in en rondom de operatietafel. Met onze passende accessoires en andere producten zorg je ervoor dat je nog gemakkelijker kunt werken met een goede operatietafel van BRUMABA.

Frequently asked questions about Operatietafels

Welke posities zijn mogelijk op een BRUMABA operatietafel?

BRUMABA operatietafels worden gekenmerkt door een groot aantal verschillende instelmogelijkheden om te voldoen aan de verschillende eisen van medische specialismen. Dit geldt zowel voor specifieke OK-procedures als voor het positioneren van patiënten. De opslagopties die onze productlijnen bieden, omvatten de volgende items:

 • Comfortabele stapositie
 • Stoelpositie voor toegankelijkheid voor patiënten
 • In buikligging
 • Zijdelingse steun
 • Positie onderkaak
 • Positie bovenkaak
 • Trendelenburg
 • Steenslaglaag
 • Strandstoel positie

We beantwoorden graag al je vragen over speciale vereisten. Neem contact met ons op.

Wat is het verschil tussen de operatietafels?

BRUMABA operatietafels worden consequent ontworpen en verder ontwikkeld volgens de individuele eisen van de medische praktijk. Onze operatietafels bevatten meer dan 40 jaar praktijkervaring van meer dan 10.000.000 operaties, wat terug te zien is in ons huidige productportfolio. Naast de productergonomie die kenmerkend is voor BRUMABA, heeft elke productlijn specifieke voordelen voor de chirurg of behandelend arts en voor de patiënt. Deze omvatten speciale configuraties voor specialismen zoals oogheelkunde of maxillo-faciale chirurgie, evenals speciale apparatuur of accessoires. Je kunt een eerste overzicht krijgen onder operatietafels of direct contact met ons opnemen.

Aan welke normen voldoet een BRUMABA operatietafel?

BRUMABA is als bedrijf gecertificeerd volgens EN ISO 13485 en is daarom onderworpen aan een streng kwaliteitsmanagementsysteem in de hele organisatie. Onze operatietafels zijn getest als medische apparaten conform IEC 60601-1 "Medische elektrische apparatuur" en IEC 60601-2-46 "Speciale eisen voor de veiligheid, inclusief essentiële prestaties, van operatietafels". Verdere tests omvatten biocompatibiliteit en de veiligheid van bestaande software. Neem contact met ons op als je nog vragen hebt of specifieke conformiteit nodig hebt.

Wat is de levertijd van BRUMABA operatietafels?

In de regel bedraagt de levertijd voor BRUMABA operatietafels binnen Europa tussen de zes en acht weken, afhankelijk van het land en de actuele ordersituatie. We raden je aan om je bestelling op tijd bij ons te plaatsen.
Vanwege de huidige knelpunten in de beschikbaarheid van afzonderlijke onderdelen, kunnen er vertragingen optreden, afhankelijk van het model en het bestelvolume. In principe doen we er natuurlijk alles aan om levertijden zo goed mogelijk aan te passen aan de eisen van onze klanten.

Wat zijn de voordelen van mobiele operatietafels?

BRUMABA operatietafels zijn in principe mobiele operatietafels, omdat hierdoor werkprocessen en patiëntentransport aanzienlijk kunnen worden vereenvoudigd en een economisch voordeel in de planning van de operatiekamer letterlijk kan worden "verdreven" in termen van tijd. Hoe? Mobiele operatietafels zijn flexibel en passen zich aan de vereisten van de operatie aan. Een patiënt kan bijvoorbeeld op de mobiele operatietafel worden voorbereid op een operatie. Tijdens het gebruik zorgen parkeerremmen voor een veilige stand en flexibele verstelfuncties maken ergonomisch werken mogelijk. De mobiele BRUMABA operatietafel is ook erg handig na de operatie: de patiënt kan direct naar de afdeling worden gebracht en de operatiekamer kan direct daarna worden schoongemaakt en klaargemaakt voor de volgende operatie. Overigens zijn twee van onze productlijnen ook geschikt voor "zware ladingen" tot 300 kg, met dezelfde soepele functionaliteit.

Is er een draadloze voetschakelaar beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

In het belang van de veiligheid van de patiënt kiezen we ervoor om de bedieningselementen met kabels te produceren. Voetschakelaars met kabels zijn foutbestendig en vereisen geen updates.

Zijn er accessoires beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

Afhankelijk van het model zijn alle BRUMABA operatietafels ontworpen om patiëntgewichten tussen 250 en 300 kg zonder problemen te kunnen dragen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor patiënten die bijzonder breed gebouwd zijn.

 • Zijverlenging
 • Verlenging van het voetgedeelte
 • Verlenging van het rugdeel
 • en meer.

Hoe vaak heeft een BRUMABA operatietafel onderhoud nodig?

Volgens de Duitse richtlijnen moeten operatietafels jaarlijks worden onderhouden. Het voordeel van BRUMABA operatietafels is dat het hoogwaardige ontwerp en de stabiele roestvrij stalen constructie ervoor zorgen dat slijtagedelen zelden voorkomen. Mocht je echter ooit reserveonderdelen nodig hebben, dan houden wij deze nog langer op voorraad dan de verplichte periode van 10 jaar. Met een BRUMABA onderhoudscontract geniet je van nog meer voordelen.

Hoe lang gaan de batterijen van BRUMABA operatietafels mee?

Een volledige lading van de batterij van een BRUMABA operatietafel gaat meestal 1 tot 2 weken mee. We raden onze klanten aan om de batterij wekelijks op te laden. Over het algemeen kan de batterij op elk moment worden opgeladen zonder de prestaties te beïnvloeden. Zodra de batterij kritisch laag is, geeft de batterij-indicator een akoestisch en visueel signaal af.

Hoe moeten BRUMABA operatietafels gereinigd en gedesinfecteerd worden?

Het bekledingsmateriaal op alle BRUMABA operatietafels is speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Marti AG. Een groot voordeel van deze bekleding is dat het geen naden heeft die onder bepaalde omstandigheden door vloeistoffen en bacteriën kunnen worden doordrongen. Dit naadloze, vloeistofdichte ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en desinfectie van de bekleding, waardoor voldaan wordt aan de strengste hygiënenormen. We raden aan om desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten te gebruiken met niet meer dan 30% alcoholgehalte.

Meer informatie over BRUMABA operatiebedden