Operatietafel PRIMUS

Een unieke chirurgische ervaring

Operatietafel PRIMUS

Ergonomisch. Uniek. Uitstekend.

Onze BRUMABA operatietafel PRIMUS staat voor technische innovatie en perfecte afwerking met maximaal comfort voor chirurg en patiënt.

 • Verstel en kantel de PRIMUS operatietafel zodat u comfortabel en ergonomisch kunt werken – de PRIMUS past zich aan uw werkhouding aan en niet andersom.
 • Met de Airplane functie kunt u de PRIMUS operatietafel zelfs zijwaarts kantelen – de gamechanger voor veel operaties, omdat u zo comfortabel over een langere periode kunt werken.
 • De driedimensionaal verstelbare hoofdschelp past zich automatisch aan bij positie- en gewichtsveranderingen en kan ook intraoperatief worden aangepast – zo wordt altijd een stabiele en tegelijkertijd comfortabele positionering van het hoofd van de patiënt gegarandeerd.
 • Hoogwaardige, stabiele en duurzame roestvrijstalen constructie met extra dikke pads voor de hoogste kwaliteit “Made in Germany”.
Vraag een offerte aan
0+
jaar ervaring
0+
tevreden BRUMABA klanten
Duurzame producten gemaakt in Duitsland
Wil je onze producten
leren kennen?

Je bent bij ons van harte welkom voor een demo. Wij laten je graag zelf ervaren hoe ergonomisch ons medisch meubilair is.

PRIMUS Highlights

 • Vliegtuigfunctie: de kanteling van het ligvlak zorgt voor een perfecte werkergonomie
 • Driedimensionaal verstelbare hoofdschaal
 • Hoogwaardige, stabiele en duurzame roestvrijstalen constructie voor de hoogste kwaliteit “Made in Germany
 • Optimale toegang en royale beenruimte dankzij slank ontwerp
 • Uitgebreide hoogteverstelling met dubbele telescopische kolom DT (540 – 970 mm)
 • Flexibel verstelbare armleuningen voor ontspannen positionering
 • Extra dikke vulling voor nog meer comfort tijdens lange procedures
 • Tot 300 kg patiëntgewicht met volledige functionaliteit
 • Tijdbesparende geheugenfunctie: opslag van maximaal 8 veelgebruikte posities voor efficiënte bedieningsprocedures
 • 1 – 2 weken batterijvoeding per lading garandeert een betrouwbare werking in de operatiekamer
 • 35 verschillende kleuren bekleding
 • Onderhoudsarme technologie voor een lange levensduur
 • Geen dure en tijdrovende installatie, je kunt meteen aan de slag
Vliegtuigfunctie - De revolutie in chirurgie

Onze productontwikkeling gebeurt in nauw overleg met chirurgen. In tests hebben we erkend dat sommige procedures niet worden uitgevoerd met conventionele operatietafels als het gaat om een ergonomische werkhouding voor de chirurg. Dat wilden we veranderen!

Daarom hebben we de zogenaamde vliegtuigfunctie ontwikkeld: De PRIMUS kan tot 17 graden naar links of rechts worden gekanteld. Dit betekent dat chirurgische velden die voorheen moeilijk bereikbaar waren, nu plotseling gemakkelijk toegankelijk zijn. De Airplane functie is een investering in je gezondheid – voor een nieuw tijdperk in de operatiekamer!

Technische Details
Lengte min. (mm)

1770

Lengte max. (mm)

1940

Totale breedte (mm)

555

Eigen gewicht (kg)

185

Max. Belasting (kg)

300

Min. hoogte zonder kussen (mm)

465

Max. Hoogte zonder kussen (mm)

895

Hoogte kussen (mm)

65

Axiale kanteling rechts (°)

17

Offerteaanvraag Operatietafel PRIMUS

"*" geeft vereiste velden aan

Om jouw aanvraag te verwerken, worden je persoonlijke gegevens verzameld in overeenstemming met ons privacybeleid.
Hidden
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
OP-Tisch Primus
Frequently asked questions about Operatietafel PRIMUS

Hoe is de technische ondersteuning voor BRUMABA producten en de PRIMUS operatietafel geregeld?

BRUMABA operatietafels en -stoelen zijn vervaardigd volgens hoge kwaliteitsnormen. Voordat BRUMABA producten het bedrijf verlaten, worden ze getest volgens strenge specificaties en tot in detail geregistreerd.

Contactgegevens Technische ondersteuning voor PRIMUS operatietafel

Tel: +31 (0)529 – 438 010

E-mail: service@brumaba.nl

Contactformulier op de homepage

Voor een snelle identificatie van je zaak is de volgende informatie handig:

 • Naam model
 • Serienummer
 • Je klantnummer bij BRUMABA

We bieden je ook graag de mogelijkheid om je zorgen per telefoon of videoconferentie toe te lichten.

Wat zijn de voordelen van de PRIMUS operatietafel?

Operatietafels van BRUMABA, zoals de PRIMUS operatietafel, kunnen worden uitgerust met een trolley. Dit maakt de PRIMUS een ideale oplossing om workflows en patiëntentransport flexibel en vooral effectief te organiseren. Als je de PRIMUS operatietafel in batterijmodus gebruikt, hoef je geen extra elektrische kabels aan te leggen. Dit betekent dat de PRIMUS in elke ruimte kan worden gebruikt en dat je bijvoorbeeld de patiënt op de operatietafel in een voorbereidingsruimte kunt voorbereiden op een operatie. Hierdoor hoeven patiënten niet te worden overgeplaatst en worden ze rechtstreeks van de voorbereidingskamer naar de operatiekamer gebracht. Dit bespaart enorm veel tijd in het operatiekamerschema. De eenvoudig te bedienen vergrendelingsremmen en flexibele instelfuncties garanderen een veilige stand en nauwkeurig werken tijdens de operatie. Niet alleen jouw patiënten profiteren van de ergonomische positionering, de BRUMABA operatietafels bieden ook rugvriendelijk werken voor de chirurg.

Welke positioneringsposities zijn mogelijk op de BRUMABA PRIMUS operatietafel?

De medische specialismen stellen verschillende eisen aan de operatietafel. Dankzij de verschillende instelmogelijkheden kunnen BRUMABA operatietafels optimaal worden geconfigureerd met het oog op de positionering van de patiënt en jouw specifieke procedures in de operatiekamer.

Opslagmogelijkheden in één oogopslag:

 • Comfortabele stapositie
 • Stoelpositie voor toegankelijkheid voor patiënten
 • In buikligging
 • Zijdelingse steun
 • Positie onderkaak
 • Positie bovenkaak
 • Trendelenburg
 • Steenslaglaag
 • Strandstoel positie

Heb je vragen over specifieke vereisten? We geven je graag advies!

Hoe snel kan de BRUMABA PRIMUS operatietafel worden geleverd?

BRUMABA operatietafels worden gemaakt in Duitsland en worden nu geëxporteerd naar meer dan 80 landen. Binnen Europa hebben operatietafels meestal een levertijd van 6-8 weken. Buiten Europa varieert de levering afhankelijk van het land en de duur van het transport.

Voldoet de BRUMABA PRIMUS operatietafel aan de algemene wettelijke normen?

BRUMABA operatietafels worden met grote zorg exclusief in Duitsland vervaardigd. BRUMABA is EN ISO 13485 gecertificeerd en ondergaat een streng kwaliteitsbeheer. De operatietafels zijn getest als medische producten in overeenstemming met de volgende normen:

IEC 60601-1 "Medische elektrische apparatuur" en volgens

IEC 60601-2-46 "Speciale eisen voor de veiligheid, inclusief essentiële prestaties, van operatietafels".

BRUMABA operatietafels worden ook getest op biocompatibiliteit en de veiligheid van de aanwezige software.

Als je nog vragen hebt over conformiteit, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

Waarin verschillen BRUMABA operatietafels zoals PRIMUS van conventionele operatietafels?

BRUMABA operatietafels zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van medische professionals. Het huidige productassortiment weerspiegelt vele jaren ervaring in productie en praktische toepassing. De BRUMABA PRIMUS valt op door zijn vliegtuigfunctie. Dit is de naam die gegeven wordt aan de kanteling van de lengteas die chirurgen optimale toegang geeft tot het operatiegebied. Dit maakt ergonomisch en rugvriendelijk werken mogelijk.

Alle BRUMABA operatietafels worden in Duitsland gemaakt en worden al vele jaren voortdurend verder ontwikkeld. De voortdurende verdere ontwikkeling van BRUMABA operatietafels zorgt ervoor dat nieuwe eisen van ziekenhuizen en praktijken worden meegenomen in de productontwikkeling. BRUMABA operatietafels staan niet alleen voor hoge kwaliteitsnormen, maar ook voor uitgebalanceerde functionaliteit en veiligheid in de operatiekamer. BRUMABA operatietafels leveren ook een belangrijke bijdrage aan efficiënte workflows in jouw operatiekamer.

Is er een draadloze voetschakelaar beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

In het belang van de veiligheid van de patiënt kiezen we ervoor om de bedieningselementen met kabels te produceren. Voetschakelaars met kabels zijn foutbestendig en vereisen geen updates.

Zijn er accessoires beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

Afhankelijk van het model zijn alle BRUMABA operatietafels ontworpen om patiëntgewichten tussen 250 en 300 kg zonder problemen te kunnen dragen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor patiënten die bijzonder breed gebouwd zijn.

 • Zijverlenging
 • Verlenging van het voetgedeelte
 • Verlenging van het rugdeel
 • en meer.

Hoe vaak heeft een BRUMABA operatietafel onderhoud nodig?

Volgens de Duitse richtlijnen moeten operatietafels jaarlijks worden onderhouden. Het voordeel van BRUMABA operatietafels is dat het hoogwaardige ontwerp en de stabiele roestvrij stalen constructie ervoor zorgen dat slijtagedelen zelden voorkomen. Mocht je echter ooit reserveonderdelen nodig hebben, dan houden wij deze nog langer op voorraad dan de verplichte periode van 10 jaar. Met een BRUMABA onderhoudscontract geniet je van nog meer voordelen.

Hoe lang gaan de batterijen van BRUMABA operatietafels mee?

Een volledige lading van de batterij van een BRUMABA operatietafel gaat meestal 1 tot 2 weken mee. We raden onze klanten aan om de batterij wekelijks op te laden. Over het algemeen kan de batterij op elk moment worden opgeladen zonder de prestaties te beïnvloeden. Zodra de batterij kritisch laag is, geeft de batterij-indicator een akoestisch en visueel signaal af.

Hoe moeten BRUMABA operatietafels gereinigd en gedesinfecteerd worden?

Het bekledingsmateriaal op alle BRUMABA operatietafels is speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Marti AG. Een groot voordeel van deze bekleding is dat het geen naden heeft die onder bepaalde omstandigheden door vloeistoffen en bacteriën kunnen worden doordrongen. Dit naadloze, vloeistofdichte ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en desinfectie van de bekleding, waardoor voldaan wordt aan de strengste hygiënenormen. We raden aan om desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten te gebruiken met niet meer dan 30% alcoholgehalte.