Operatiestoel Microchirurgiestoel
BALANCE ADVANCE

Gezond zitten is een kwestie van houding

Operatiestoel Microchirurgiestoel <br>BALANCE ADVANCE

Jouw specialist voor microchirurgie

In nauwe samenwerking met microchirurgen hebben we de BALANCE ADVANCE operatiestoel speciaal ontwikkeld voor de eisen van de microchirurgie. Het resultaat: comfortabele bediening met een perfecte werkpositie.

 • Hoogwaardige, stabiele en duurzame roestvrijstalen constructie voor de hoogste “Made in Germany” kwaliteit
 • De driedimensionaal verstelbare, fixeerbare armleuningen ondersteunen je schouder- en armspieren optimaal en zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken, zelfs tijdens lange werkzaamheden
 • De ergonomisch gevormde zitting en rugleuning incl. gepatenteerde zitneiging zorgt voor een gezonde zithouding. Je voelt het verschil al na een paar minuten.
Vraag een offerte aan
0+
jaar ervaring
0+
tevreden BRUMABA klanten
Duurzame producten gemaakt in Duitsland
Wil je onze producten
leren kennen?

Je bent bij ons van harte welkom voor een demo. Wij laten je graag zelf ervaren hoe ergonomisch ons medisch meubilair is.

BALANCE ADVANCE Highlights
 • Driedimensionaal verstelbare, fixeerbare armleuningen voor optimale ondersteuning van de schouder- en armspieren
 • Comfortabel werken, zelfs tijdens lange werkzaamheden
 • Ergonomisch gevormd zit- en ruggedeelte incl. gepatenteerde zitneiging van hoogwaardige bekleding zorgt voor een gezonde zithouding
 • Eenvoudige hoogteverstelling door voetontgrendeling (gasveer)
 • Comfort-chassis inclusief antistatische wielen
 • Verkrijgbaar met of zonder remfunctie
 • De BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel is verkrijgbaar in 35 verschillende bekledingskleuren
 • Gelaste pads en gesloten wielen voor hygiënische reiniging
Technische Details
Min. hoogte zonder kussen (mm)

520

Max. Hoogte zonder kussen (mm)

720

Diameter stoelkruis (mm)

610

Lengte zitkussen (mm)

460

Breedte zitkussen (mm)

420

Offerteaanvraag Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE
Frequently asked questions about Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE

Wat maakt de BRUMABA BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel zo ergonomisch?

Ergonomie is niet alleen een belangrijk aspect in de strijd tegen rugpijn en vermoeidheid, maar kan ook langdurige schade aan het bewegingsapparaat voorkomen. Daarom vertrouwen we bij BRUMABA op jarenlang onderzoek en voortdurende innovatie op dit gebied, wat natuurlijk ook te zien is in de BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel. Naast ergonomisch gevormde zitting en rugleuning, adaptieve armleuningen en een verstelbare zitneiging, scoort het model punten met lendensteun en zithoogteverstelling. Dit gebeurt met de voet, zodat je altijd steriel blijft.

Met welke uitrustingskenmerken is de BRUMABA BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel compatibel?

Om ervoor te zorgen dat de microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE van BRUMABA net zo individueel is als jouw eisen en behoeften, kan hij worden gepersonaliseerd met verschillende uitrustingskenmerken. Kies zelf of je de voorkeur geeft aan een geremde of ongeremde versie en of het zitkussen in de "Balance" of "Round" versie moet worden geïnstalleerd. Je kunt ook kiezen uit 35 verschillende kleuren voor de antimicrobiële, cytotoxische en huidirritatievrije bekleding van object kunstleer, zodat de microchirurgiestoel niet alleen comfortabel is, maar ook aan je verwachtingen voldoet.

Wat zijn de voordelen van de BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel van BRUMABA?

De BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel van BRUMABA is ontwikkeld in nauwe samenwerking met chirurgen en medische professionals, waardoor hij absoluut functioneel is voor dagelijks gebruik. Dankzij de ergonomisch gevormde onderdelen en verschillende verstelmogelijkheden kun je urenlang werken zonder je armen of rug te belasten. BRUMABA kan bogen op meer dan 40 jaar ervaring als bedrijf en is gecertificeerd volgens EN ISO 13485:2016. Betrouwbare productieprocessen, de hoogste kwaliteit en ergonomie zijn onze topprioriteiten.

Welke aanpassingen kunnen worden gemaakt aan de BRUMABA BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel?

Niet elke gebruiker en elke interventie is hetzelfde, dus adaptieve aanpassing van de instelopties is essentieel. Met de microchirurgische stoel BRUMABA BALANCE ADVANCE kun je daarom de hoogte (590 tot 790 mm), de hoek van de rugleuning (+6° tot -16°) en de hoek van de zitting (+5° tot -8°) aanpassen. Bovendien kan het kussen van de rugleuning tot 25° worden gekanteld. En niet te vergeten de armleuningen, die in drie dimensies kunnen worden versteld.

Wat is het verschil tussen de BRUMABA BALANCE ADVANVE OK-stoel en de andere BALANCE modellen?

De microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE van BRUMABA wordt gebruikt waar nauwkeurig werken zonder vermoeidheid een centrale rol speelt. Namelijk bij bijzonder delicate en punctuele ingrepen. In tegenstelling tot de BALANCE PLUS en BALANCE SUPREME modellen zijn de aanpassingsvarianten van de armleuningen verlengd en gespecialiseerd in drie dimensies, waardoor de armen nauwkeurig kunnen worden gepositioneerd. De ergonomische aspecten van de zitting en rugleuning blijven behouden en zorgen ervoor dat je zonder vermoeidheid kunt werken in een comfortabele zithouding.

Waarom is de BRUMABA BALANCE ADVANCE microchirurgiestoel ideaal voor microchirurgie?

Bij microchirurgie draait alles om absolute precisie. Deze eis hebben we natuurlijk ook toegepast op de microchirurgiestoel BRUMABA BALANCE ADVANCE. De driedimensionaal verstelbare armleuningen bieden maximale ondersteuning, zodat je armen en schouders kunnen werken zonder moe te worden. Er zijn ook armsteunposities met stabiele en spelingsvrije bevestiging. De vijf kogellagerwielen van polyurethaan zorgen ook voor maximale mobiliteit tijdens het zitten en worden bediend door een centrale rem met voetontgrendeling.

Wat onderscheidt de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM OK-stoel van het BALANCE ADVANCE model?

De microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM van BRUMABA biedt jou alle instelmogelijkheden en ergonomische voordelen die ook het model BALANCE ADVANCE te bieden heeft. De SLIM-versie van deze multifunctionele OK-stoel is echter uitgerust met een kleinere zitting (400 mm lang en 360 mm breed) en een smallere tourniquet (610 mm). Samen met de verlaagde zithoogte is de microchirurgiestoel de ideale partner voor kleine en slanke lichamen.

Is er een draadloze voetschakelaar beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

In het belang van de veiligheid van de patiënt kiezen we ervoor om de bedieningselementen met kabels te produceren. Voetschakelaars met kabels zijn foutbestendig en vereisen geen updates.

Zijn er accessoires beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

Afhankelijk van het model zijn alle BRUMABA operatietafels ontworpen om patiëntgewichten tussen 250 en 300 kg zonder problemen te kunnen dragen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor patiënten die bijzonder breed gebouwd zijn.

 • Zijverlenging
 • Verlenging van het voetgedeelte
 • Verlenging van het rugdeel
 • en meer.

Hoe vaak heeft een BRUMABA operatietafel onderhoud nodig?

Volgens de Duitse richtlijnen moeten operatietafels jaarlijks worden onderhouden. Het voordeel van BRUMABA operatietafels is dat het hoogwaardige ontwerp en de stabiele roestvrij stalen constructie ervoor zorgen dat slijtagedelen zelden voorkomen. Mocht je echter ooit reserveonderdelen nodig hebben, dan houden wij deze nog langer op voorraad dan de verplichte periode van 10 jaar. Met een BRUMABA onderhoudscontract geniet je van nog meer voordelen.

Hoe lang gaan de batterijen van BRUMABA operatietafels mee?

Een volledige lading van de batterij van een BRUMABA operatietafel gaat meestal 1 tot 2 weken mee. We raden onze klanten aan om de batterij wekelijks op te laden. Over het algemeen kan de batterij op elk moment worden opgeladen zonder de prestaties te beïnvloeden. Zodra de batterij kritisch laag is, geeft de batterij-indicator een akoestisch en visueel signaal af.

Hoe moeten BRUMABA operatietafels gereinigd en gedesinfecteerd worden?

Het bekledingsmateriaal op alle BRUMABA operatietafels is speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Marti AG. Een groot voordeel van deze bekleding is dat het geen naden heeft die onder bepaalde omstandigheden door vloeistoffen en bacteriën kunnen worden doordrongen. Dit naadloze, vloeistofdichte ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en desinfectie van de bekleding, waardoor voldaan wordt aan de strengste hygiënenormen. We raden aan om desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten te gebruiken met niet meer dan 30% alcoholgehalte.