Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM

Het slanke alternatief

Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM

Jouw slanke specialist voor microchirurgie

Met de BALANCE ADVANCE SLIM hebben we bij BRUMABA gehoor gegeven aan de herhaaldelijk geuite wens van onze klanten voor een versie van de multifunctionele microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE voor kleinere en slankere lichaamsafmetingen. De smallere zitting, de bijpassende smallere draaibare zitting en de lagere zithoogte geven de operatiestoel zijn karakteristieke slanke en elegante vorm.

 • Hoogwaardige, stabiele en duurzame roestvrijstalen constructie voor de hoogste kwaliteit “Made in Germany”.
 • De driedimensionaal verstelbare, fixeerbare armleuningen ondersteunen je schouder- en armspieren optimaal en zorgen ervoor dat je comfortabel kunt werken, zelfs tijdens lange werkzaamheden.
 • De ergonomisch gevormde zitting en rugleuning incl. de gepatenteerde zitneiging zorgt voor een gezonde zithouding. Je voelt het verschil al na slechts een paar minuten.
Vraag een offerte aan
0+
jaar ervaring
0+
tevreden BRUMABA klanten
Duurzame producten gemaakt in Duitsland
Wil je onze producten
leren kennen?

Je bent bij ons van harte welkom voor een demo. Wij laten je graag zelf ervaren hoe ergonomisch ons medisch meubilair is.

BALANCE ADVANCE SLIM Hoogtepunten
 • De armleuningen van de BALANCE ADVANCE SLIM kunnen in drie dimensies worden versteld en vastgezet: voor een optimale ondersteuning van jouw arm- en schouderspieren.
 • Aangenaam om mee te werken, zelfs na vele uren in de operatiekamer.
 • De ergonomisch gevormde zitting en rugleuning met gepatenteerde zitneiging en speciale vulling zorgen voor gezond zitten.
 • Het kleinere zitvlak, de bijpassende, smallere tourniquet en de lagere zithoogte geven de BALANCE ADVANCE SLIM operatiestoel zijn karakteristieke slankere en elegantere vorm.
 • De hoogte kan eenvoudig worden aangepast met de voetontgrendeling (gasveer).
 • De BALANCE ADVANCE SLIM is verkrijgbaar met of zonder remfunctie.
 • De operatiestoel is uitgerust met een comfort chassis en antistatische wielen.
 • De microchirurgiestoel is verkrijgbaar in 35 verschillende bekledingskleuren.
 • Gelaste pads en ingesloten wielen maken schoonmaken eenvoudig en hygiënisch.
Technische Details
Min. hoogte zonder kussen (mm)

480

Max. Hoogte zonder kussen (mm)

620

Diameter stoelkruis (mm)

610

Lengte zitkussen (mm)

400

Breedte zitkussen (mm)

360

Offerteaanvraag Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM
OP-Stuhl Balance Advance Slim
Frequently asked questions about Operatiestoel Microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM

Voor wie is de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel geschikt?

Met de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel ben je optimaal voorbereid op zowel gespecialiseerde taken als routineprocedures. Dankzij de compacte vorm wordt dit meubel voornamelijk gebruikt op het gebied van esthetische plastische chirurgie, dermatologie, KNO-geneeskunde en mond- en oogchirurgie. De operatiestoel is ook geschikt voor gebruik in orthopedie en poliklinische operatiekamers. De microchirurgiestoel is bijzonder geschikt voor kleine en slanke lichamen.

Van welk materiaal is de BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel van BRUMABA gemaakt?

Bij het selecteren van de materialen voor de BALANCE ADVANCE SLIM operatiestoel lag de nadruk op duurzaamheid, veiligheid en effectiviteit, waardoor het de ideale metgezel is voor operatiekamers, operaties en dergelijke. De roestvrijstalen behuizing van hoge kwaliteit wordt aangevuld met vijf kogelgelagerde polyurethaanwielen, die voor veel mobiliteit zorgen. De bi-elastische hoes is gemaakt van kunstleer en heeft antibacteriële eigenschappen. Tegelijkertijd is het oliebestendig, niet-irriterend en vrij van cytotoxiciteit, waardoor het gemakkelijk te reinigen en voor te bereiden is op de volgende procedure.

Is het mogelijk om uit verschillende kleuren te kiezen voor de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel?

Over bekleding gesproken, niet alleen de functionaliteit van de visco-elastische bekleding, maar ook de kleurkeuze is indrukwekkend. Met de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel kunt u kiezen uit in totaal 34 verschillende kleuren. Deze variëren van lichte pastelkleuren (zoals 230/pastelzand en 229/schaduwwit) tot kleurrijke blikvangers (zoals 211/koningsblauw) en donkere tinten (zoals 214/zwart-antistatisch). Onze kleurenbrochure is dus geschikt voor elke smaak.

Wat is het verschil tussen de BRUMABA BALANCE ADVANVE OK-stoel en de andere BALANCE modellen?

De microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE van BRUMABA wordt gebruikt waar nauwkeurig werken zonder vermoeidheid een centrale rol speelt. Namelijk bij bijzonder delicate en punctuele ingrepen. In tegenstelling tot de BALANCE PLUS en BALANCE SUPREME modellen zijn de aanpassingsvarianten van de armleuningen verlengd en gespecialiseerd in drie dimensies, waardoor de armen nauwkeurig kunnen worden gepositioneerd. De ergonomische aspecten van de zitting en rugleuning blijven behouden en zorgen ervoor dat je zonder vermoeidheid kunt werken in een comfortabele zithouding.

Welke verstelmogelijkheden biedt de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel?

De BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM microchirurgiestoel is in hoogte verstelbaar tussen 480 en 620 mm, de rugleuning kan kantelen tussen +6° en -16° en de armleuningen zijn driedimensionaal verstelbaar. Het zitvlak kan ook worden versteld tussen +5° en -8°. De rugleuning kan 100 mm in hoogte worden versteld.

Wat onderscheidt de BRUMABA BALANCE ADVANCE SLIM OK-stoel van het BALANCE ADVANCE model?

De microchirurgiestoel BALANCE ADVANCE SLIM van BRUMABA biedt jou alle instelmogelijkheden en ergonomische voordelen die ook het model BALANCE ADVANCE te bieden heeft. De SLIM-versie van deze multifunctionele OK-stoel is echter uitgerust met een kleinere zitting (400 mm lang en 360 mm breed) en een smallere tourniquet (610 mm). Samen met de verlaagde zithoogte is de microchirurgiestoel de ideale partner voor kleine en slanke lichamen.

Is er een draadloze voetschakelaar beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

In het belang van de veiligheid van de patiënt kiezen we ervoor om de bedieningselementen met kabels te produceren. Voetschakelaars met kabels zijn foutbestendig en vereisen geen updates.

Zijn er accessoires beschikbaar voor BRUMABA operatietafels?

Afhankelijk van het model zijn alle BRUMABA operatietafels ontworpen om patiëntgewichten tussen 250 en 300 kg zonder problemen te kunnen dragen. Er zijn verschillende accessoires beschikbaar voor patiënten die bijzonder breed gebouwd zijn.

 • Zijverlenging
 • Verlenging van het voetgedeelte
 • Verlenging van het rugdeel
 • en meer.

Hoe vaak heeft een BRUMABA operatietafel onderhoud nodig?

Volgens de Duitse richtlijnen moeten operatietafels jaarlijks worden onderhouden. Het voordeel van BRUMABA operatietafels is dat het hoogwaardige ontwerp en de stabiele roestvrij stalen constructie ervoor zorgen dat slijtagedelen zelden voorkomen. Mocht je echter ooit reserveonderdelen nodig hebben, dan houden wij deze nog langer op voorraad dan de verplichte periode van 10 jaar. Met een BRUMABA onderhoudscontract geniet je van nog meer voordelen.

Hoe lang gaan de batterijen van BRUMABA operatietafels mee?

Een volledige lading van de batterij van een BRUMABA operatietafel gaat meestal 1 tot 2 weken mee. We raden onze klanten aan om de batterij wekelijks op te laden. Over het algemeen kan de batterij op elk moment worden opgeladen zonder de prestaties te beïnvloeden. Zodra de batterij kritisch laag is, geeft de batterij-indicator een akoestisch en visueel signaal af.

Hoe moeten BRUMABA operatietafels gereinigd en gedesinfecteerd worden?

Het bekledingsmateriaal op alle BRUMABA operatietafels is speciaal ontwikkeld voor medische toepassingen. Het wordt zorgvuldig met de hand vervaardigd door het Zwitserse bedrijf Marti AG. Een groot voordeel van deze bekleding is dat het geen naden heeft die onder bepaalde omstandigheden door vloeistoffen en bacteriën kunnen worden doordrongen. Dit naadloze, vloeistofdichte ontwerp zorgt voor eenvoudige reiniging en desinfectie van de bekleding, waardoor voldaan wordt aan de strengste hygiënenormen. We raden aan om desinfectiemiddelen en onderhoudsproducten te gebruiken met niet meer dan 30% alcoholgehalte.