De type IV voetschakelaar met geheugenfunctie van BRUMABA – vrije handen voor maximale aandacht voor de patiënt

In operatiekamers is een nauwkeurige en snelle besturing van medische apparatuur essentieel voor een succesvolle operatie. De operatietafel speelt hier een belangrijke rol om de patiënt correct te positioneren en de chirurg in staat te stellen in een optimale positie te werken. Een voetbediening kan worden gebruikt om de bewegingen van de operatietafel en andere medische apparatuur te regelen. De voetbediening is een ergonomisch en gebruiksvriendelijk besturingssysteem waarmee de chirurg beide handen vrij heeft tijdens de operatie, het medische apparaat nauwkeurig kan bedienen en tegelijkertijd steriel blijft.

De patiënt wordt meestal op de operatietafel gelegd in een positie die de chirurg optimaal kan bereiken. Dit kan betekenen dat de patiënt op zijn rug ligt, op zijn zij ligt, zit of in de lithotomiehouding ligt.

BRUMABA operatietafels maken verschillende positioneringsopties mogelijk

Excursus: Correcte positionering van de patiënt

De juiste positionering van de patiënt in de operatiekamer is een belangrijke factor voor een succesvolle operatie en het voorkomen van complicaties en is afhankelijk van het type ingreep, de duur van de operatie en de gezondheidstoestand van de patiënt. De positionering moet veilig en comfortabel zijn om complicaties zoals decubitus, zenuwletsel of gewrichtsstijfheid te voorkomen.

In rugligging worden vaak speciale positioneringshulpmiddelen zoals kussens, riemen of kussens gebruikt om de patiënt in een stabiele en comfortabele positie te houden. In zijligging worden positioneringshulpmiddelen zoals wiggen of rollen vaak gebruikt om de druk op de wervelkolom van de patiënt te verlichten.

Het is belangrijk dat de positioneringsmaterialen en hulpmiddelen steriel zijn en geen contaminatie in de operatiewond introduceren. Voor de operatie moet het positioneringssysteem zorgvuldig worden gecontroleerd en afgesteld door het chirurgisch team om er zeker van te zijn dat het de patiënt stabiel en veilig houdt.

We hebben een overzicht van de verschillende lagerregelingen voor je samengesteld.


Gezondheid en ergonomie voor operatiekamerpersoneel: waarom de voetbediening hier een belangrijke rol speelt

Naast de optimale positionering van de patiënt moet er ook rekening worden gehouden met de gezondheid en ergonomie van het operatiekamerpersoneel: Vermoeidheid in de ledematen, rugpijn en zelfs blijvende schade kunnen de gevolgen zijn. Het is daarom essentieel dat het behandelend personeel in een comfortabele en ergonomische houding werkt om de best mogelijke zorg voor de patiënt te garanderen en tegelijkertijd hun eigen gezondheid te beschermen.

De voetschakelaar type IV van BRUMABA biedt hiervoor een optimale oplossing. Dankzij de nauwkeurige besturing van de BRUMABA voetbediening kun je de gewenste positie van de patiënt bereiken met minimale fysieke inspanning terwijl je je ergonomische houding behoudt. Hierdoor kun je de positionering van de patiënt aanpassen zonder je arm- en handpositie te veranderen. Met deze intuïtieve bediening kun je de positionering van de patiënt efficiënt regelen en heb je meer controle over de procedure. Dit beschermt je eigen gezondheid en die van je patiënt.

Voetbediening in plaats van handbediening – blijf altijd steriel

Hoewel de operatietafel ook met een handafstandsbediening kan worden versteld, biedt een voetbediening zoals de BRUMABA Type IV een doorslaggevend voordeel: deze kan in steriele toestand worden bediend zonder dat de operatiekamer hoeft te worden verlaten. In plaats daarvan is de voetbediening uitgerust met eenvoudige hefbeugels die een intuïtieve en vervuilingsvrije bediening mogelijk maken. Dit helpt niet alleen om de steriliteit in de operatiekamer te behouden, maar houdt ook je handen vrij tijdens de procedure.


Effectieve technologie voor de operatietafel: de BRUMABA voetschakelaar in detail

Naast de vele opbergmogelijkheden en de voordelen ten opzichte van handmatige bediening, biedt de BRUMABA voetbediening ook indrukwekkende technische eigenschappen:

  • Met een gewicht van slechts 4,25 kg is hij bijzonder licht en kan hij moeiteloos worden verplaatst.
  • Het wordt bediend via twee opstapbeugels en drie hefbeugels voor het hoofd- en voetengedeelte en de zijwaartse kanteling met de BRUMABA Airplane-functie.
  • Je kunt tot acht posities individueel programmeren, zodat je op elk moment snel en eenvoudig je favoriete posities kunt oproepen.
  • Dankzij de kabel is de voetbediening stevig verbonden met de operatietafel en zijn er geen batterijen of oplaadbare batterijen nodig.
  • Er zijn geen software-updates nodig, dus de bediening van de operatietafel is altijd en zonder onderbreking beschikbaar.

Vergroot je mobiliteit – BRUMABA voetbediening type IV met voetstukbevestiging

Breid de toepassingsmogelijkheden van de BRUMABA voetschakelaar type IV uit en integreer het platform (artikelnummer Z1.274) om positionering op de 4-EASY-DRIVE of 5-WHEEL-DRIVE trolleys mogelijk te maken. Met deze functie kunt u het bedieningselement gemakkelijk meenemen, bijvoorbeeld als de ruimte in de operatiekamer beperkt is of als de operatietafel verplaatst moet worden. Het platform is geschikt voor alle BRUMABA operatietafels met bijbehorende trolleys.

Oplossingen op maat voor de operatiekamer – Ontdek onze varianten van de BRUMABA voetschakelaar type IV

Onze modelvarianten van de BRUMABA type IV voetschakelaar met geheugenfunctie zijn net zo individueel als uw vereisten in de operatiekamer. Hierdoor kunt u de functionaliteiten van de operatietafel aanpassen aan de behoeften van uw specialisme. BRUMABA biedt momenteel de volgende varianten aan:

  • Z1.185: Deze voetbediening is uitgerust met de praktische geheugenfunctie en kan worden gebruikt voor bijna alle operatietafels.
  • Z1.303 VENUS Als de BRUMABA operatietafel VENUS met een voetschakelaar moet worden bediend, is dit speciaal aangepaste model daarvoor geschikt.
  • Z1.225 : Dit model voetschakelaar, dat ook indruk maakt door zijn brede compatibiliteit, biedt extra bevestiging aan het zwenkwielonderstel van de operatietafels.

Als je de praktische geheugenfunctie wilt missen, kun je kiezen voor de Z1.225 of Z1.226 varianten als alternatief. Het eerste model is geschikt voor de gebruikelijke serie BRUMABA operatietafels, terwijl het Z1.226 model compatibel is met de GENIUS EYE en GENIUS EYE PRO operatietafels.

Onze operatietafels met compatibele voetbediening in één oogopslag

Zowel de voetschakelaar type IV met geheugenfunctie als de modelvariant met bevestiging aan de zwenkwielwagen worden gekenmerkt door het feit dat ze gecombineerd kunnen worden met een groot aantal van de beschikbare BRUMA operatietafels. Hierdoor kun je de voetbediende versnellingspook aanpassen aan of achteraf inbouwen in het bestaande systeem. De compatibiliteit geldt met name voor de volgende bedrijfstabellen:

Conclusie: Hoe de BRUMABA voetschakelaar met geheugenfunctie de positionering van de patiënt in de operatiekamer verbetert

Een voetbediening kan het werk in de operatiekamer gemakkelijker, sneller en veiliger maken, omdat de operatietafel hiermee nauwkeurig kan worden bediend met een voetbeweging zonder dat de steriliteit in het gedrang komt. Daarnaast bieden acht geheugenprogramma’s direct opvraagbare presets, zodat je geen kostbare tijd verspilt en je je kunt concentreren op je werk.