De vliegtuigfunctie van BRUMABA operatietafels – controle ontmoet comfort

Precisie en doordachte processen staan centraal in elke operatiekamer. BRUMABA heeft iets speciaals bedacht om je optimaal te ondersteunen bij je werk. De Primus en VARIUS operatietafelmodellen kunnen 17° naar links en rechts gekanteld worden langs hun lengteas. We noemen dit de vliegtuigfunctie. Deze functie maakt het mogelijk om de langsneiging aan te passen en maakt zelfs moeilijk bereikbare werkgebieden toegankelijk. We hebben hier samengevat waarom deze functie geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, wat BRUMABA operatietafels uniek maakt en hoe ons systeem bijdraagt aan een ontspannen houding voor de chirurg.

De juiste positie begint met de voorbereiding van de patiënt

Als het gaat om positioneringstechnieken voor de voorbereiding van patiënten, zijn zowel routineprocessen als gevoeligheid belangrijk. Naast de juiste locatie voor de geplande procedure of operatie moet ook rekening worden gehouden met alle mogelijke toegankelijkheid en de oriëntatie van het behandelend personeel – dit vereist planning en flexibiliteit.

De vliegtuigfunctie is bij BRUMABA ontwikkeld om alle interne OR-processen te optimaliseren. Hierbij wordt de operatietafel in de lengte 17° naar links of rechts gekanteld, waardoor het operatieveld in een paar eenvoudige stappen kan worden uitgebreid. Hierdoor kan het hele proces worden gepland en kunnen interventies worden aangepast in een compacte ruimte. Tegelijkertijd hoeft de chirurg niet onnodig te draaien en kan hij reageren op de individuele omstandigheden van de patiënt – van de planning en uitvoering tot de afronding van de behandelingen en operaties.

Over de ideale positionering van de patiënt voor verschillende procedures

Niet elke procedure is hetzelfde – vanwege het brede scala aan toegangsmogelijkheden, specialismen, chirurgische doelen en omstandigheden in de operatiekamer, is het essentieel dat de operatietafel op elke eventualiteit is voorbereid. De ideale positie van de patiënt is daarom niet alleen een stationaire positie, maar moet flexibel blijven. Daarom maakt de vliegtuigfunctie van de BRUMA operatietafels individuele aanpassing van de patiëntenpositie mogelijk, die ook tijdens de procedure of operatie eenvoudig kan worden gewijzigd.

Dit geldt natuurlijk niet alleen voor de standaard rugligging, maar ook voor allerlei andere patiëntenposities. Dit creëert niet alleen de best mogelijke omstandigheden voor ventilatie, maar beschermt ook het omliggende weefsel en vermijdt een onfysiologische lichaamshouding – allemaal indicatoren waarvan is aangetoond dat ze een positief effect hebben op het postoperatieve welzijn van de patiënt. Om een breed scala aan toepassingen te dekken met slechts één “meubelstuk”, kan de vliegtuigfunctie van de BRUMABA tafels met name worden gebruikt in de volgende patiëntenopbergruimten:

 • Rug- en trappositionering
 • Ingangspositie
 • Trendelenburg- en anti-Trendelenburgpositie
 • In buikligging
 • Zijdelingse positionering
 • Bovenlichaamshouding en strandstoelpositie
 • Verwisselbare lager
 • Positie boven- en onderkaak
 • Steenslaglaag

Een ontspannen houding als investering in de toekomst

Naast het welzijn van de patiënt moet ook een gezonde houding van het behandelend personeel bovenaan de lijst staan. Unergonomische “contorties” en een moeilijk toegankelijk operatieveld veroorzaken langdurige schade aan zowel de rug als de gezondheid, die koste wat het kost moet worden voorkomen – anders bestaat het risico op vermoeidheid, pijn en gevolgschade.

De vliegtuigfunctie van de BRUMABA modellen past zich aan je houding aan en maakt het positioneren van de patiënt op de operatietafel aanzienlijk eenvoudiger. Bovendien kunnen er voortdurend snelle en soepele aanpassingen worden gedaan, wat bijdraagt aan de uitstekende ergonomie van verschillende positioneringstechnieken. Wie voor een BRUMABA operatietafel met vliegtuigfunctie kiest, investeert in de toekomst – zowel in zijn eigen toekomst als in die van zijn patiënten.

Uitgebreid en compact – de technische details van de vliegtuigfunctie

Om alle voordelen van de BRUMABA vliegtuigfunctie optimaal te benutten, is deze uitrustingsfunctie aangevuld met vele innovatieve en efficiënte functies. Dit zorgt voor een echte allrounder als het gaat om operatietafels – van het ontwerp en de bediening tot de mogelijke accessoires. De technische details van de modellen met vliegtuigfunctie omvatten in het bijzonder de volgende hoogtepunten:

 • Solide roestvrijstalen constructie: BRUMABA operatietafels zijn gemaakt van een hygiënische en duurzame roestvrijstalen constructie die een maximaal patiëntengewicht van 300 kg toelaat. In combinatie met de vliegtuigfunctie kun je vertrouwen op veiligheid, comfort en eenvoudige reiniging.
 • Kantelen van de lengteas: Met de vliegtuigfunctie kun je de lengteas 17° kantelen – in beide richtingen, zodat je een axiale kanteling tussen -17° en +17° kunt bereiken. Bovendien is de afstelling traploos, wat een volledig harmonieuze procedure in de operatiekamer mogelijk maakt.
 • Geheugenfunctie: Dankzij de geïntegreerde geheugenfunctie hoef je niet elke keer te zoeken naar de kanteling van de lengteas van je voorkeur. In plaats daarvan kunnen er tot 8 programma’s worden opgeslagen in de BRUMABA operatietafel, die met één druk op de knop kunnen worden opgeroepen.
 • Bediening: Over handgrepen gesproken – het bedienen van de operatietafels is ook intuïtief en ongecompliceerd. Hij wordt standaard bediend met een handafstandsbediening, maar kan ook worden uitgebreid met een optionele voetschakelaar. Dit maakt de werkhouding nog meer ontspannen.
 • Batterijvoeding: Naast de klassieke netwerkvoeding kan de vliegtuigfunctie van de BRUMABA modellen ook gebruikt worden met een oplaadbare batterij – dit verhoogt de flexibiliteit en creëert meer speelruimte wat betreft de behandelingsomstandigheden. De operatietafel kan tot twee weken per batterijlading gebruikt worden.

Onze operatietafels met vliegtuigfunctie in één oogopslag

De vliegtuigfunctie is te vinden in twee BRUMABA operatietafelmodellen – dit biedt meer specificiteit in de selectie en maakt het mogelijk om de tafel aan te passen aan uw individuele behoeften. Dit betekent dat je niet hoeft te kiezen tussen rugvriendelijk werken en speciale technische details of uitrustingskenmerken. De vliegtuigfunctie is daarom een integraal onderdeel van de volgende operatietafels van BRUMABA:

 • VARIUS: Deze universele allrounder is ideaal uitgerust voor alledaagse operaties – de VARIUS operatietafel van BRUMABA combineert de vliegtuigfunctie met gedeelde beenplaten. Daarnaast is de operatietafel (gedeeltelijk) röntgengeschikt en vergemakkelijkt hij de workflow met een groot aantal geavanceerde uitrustingskenmerken.
 • PRIMUS: Een groot aantal instelmogelijkheden gecombineerd met een lage instaphoogte – de PRIMUS operatietafel van BRUMABA maakt extreme hoogteverstelling mogelijk zodat ook minder mobiele patiënten probleemloos behandeld kunnen worden. De vliegtuigfunctie is ook bijzonder gemakkelijk op de rug.

Positioneringshulpmiddelen ter ondersteuning van de vliegtuigfunctie

Er zijn verschillende positioneringshulpmiddelen verkrijgbaar als speciale uitbreidingen voor je BRUMABA operatietafel met vliegtuigfunctie. Dit betekent dat het nieuwe chirurgische apparaat nog beter kan worden aangepast aan uw specialiteit en tegelijkertijd kan worden uitgebreid met verschillende positioneringstechnieken. Dit zijn bijvoorbeeld hoofdplaten en hoofdkappen (speciale hoofdpositioneringsschalen) voor esthetische plastische en dermatologische procedures. Haartransplantatiesteunen, microchirurgieringen en armsteunen en beensteunen zijn ook inbegrepen. Dit maakt de overstap van je vorige operatietafel naar de Airplane modellen van BRUMABA nog vlotter en minder ingewikkeld.

Conclusie – optimale opslagtechnologie dankzij de vliegtuigfunctie van BRUMABA

De focus ligt op optimale positioneringstechnologie voor zowel patiënten als het gespecialiseerde personeel dat hen behandelt – dit beperkt fysieke belasting tot een minimum en voldoet aan de hoogste eisen voor het positioneren van patiënten. De vliegtuigfunctie van BRUMABA operatietafels gaat verder dan de conventionele opties.

De traploze kanteling van de lengteas van 17° zorgt voor een uitstekende toegankelijkheid van moeilijk bereikbare operatiekamers. Dit is prettig voor de rug en zorgt ervoor dat medisch personeel langer in een ontspannen houding kan werken. Hierdoor kunt u voldoen aan alle vereisten voor patiëntenvoorbereiding en positioneringsopties zonder afbreuk te doen aan de intuïtieve bedienbaarheid. Dankzij de extreme hoogteverstelling van de operatietafel kunnen procedures en operaties zowel zittend als staand worden uitgevoerd.