De juiste operatietafel kiezen – waar moet je op letten?

Een operatietafel is een zeer complex apparaat dat uit een groot aantal onderdelen bestaat. Het is daarom voor jou als chirurg een complexe taak om alle vereisten voor een operatietafel meteen in het achterhoofd te hebben wanneer je een aankoopbeslissing neemt. Het BRUMABA team geeft je graag advies.

Het type ingreep dat uitgevoerd moet worden, het aantal mensen dat beschikbaar is en of de ruimte of bewegingsvrijheid beperkt is, zijn belangrijke variabelen bij het kiezen van een operatietafel.

BRUMABA GmbH & Co KG is al meer dan 40 jaar gespecialiseerd in de productie en verkoop van operatietafels voor geselecteerde specialistische disciplines:

Voordelen van BRUMABA operatietafels

BRUMABA operatietafels staan voor betrouwbare Duitse techniek met aandacht voor detail en flexibele technische oplossingen.

De voordelen in een oogopslag

 • Onbeperkte mobiliteit dankzij trolleys en accuvoeding
 • Bediening via hand- en voetschakelaar
 • Speciale bekleding uit eigen productie
 • Geheugenfuncties (bepaalde posities van de operatietafel kunnen worden opgeslagen)
 • Snel en eenvoudig aanpassen van de operatietafels
 • Vrijwel geruisloze hoogteverstelling
 • Patiëntengewicht tot 300 kg
 • Individuele bankelementen maken ergonomisch perfecte en ontspannen positionering van patiënten mogelijk
 • “Vliegtuigfunctie” (kantelen van de operatietafel langs de lengteas)
 • Slank ontwerp van de operatietafels
 • De hoogteverstelling maakt het voor chirurgen mogelijk om zowel zittend als staand te opereren.
 • Een serviceteam is stevig verankerd in BRUMABA voor regelmatig onderhoud en reparaties indien nodig
 • Gemaakt in Duitsland

De “vliegtuigfunctie” van de BRUMABA operatietafels maakt een betere toegang tot moeilijk bereikbare operatiegebieden mogelijk zonder dat chirurgen in krappe houdingen hoeven te werken. Patiënten kunnen ergonomisch correct, ontspannen en comfortabel gepositioneerd worden.

De geavanceerde accessoires, bijvoorbeeld voor hoofd- of armsteunen, zijn individueel configureerbaar en kunnen eenvoudig in elke gewenste positie worden gezet. Deze enorme flexibiliteit van BRUMABA operatietafels verhoogt aantoonbaar de prestaties in de operatiekamer en verlaagt zo effectief de kosten.

Naast de functionele technologie van BRUMABA operatietafels waarderen tevreden klanten in meer dan 80 landen de persoonlijke service van het familiebedrijf. BRUMABA producten worden vervaardigd in Duitsland en maken indruk met hun geraffineerde roestvrijstalen constructie. Het slanke ontwerp van de operatietafels stelt de chirurg in staat om nauwkeurig en soepel aan de patiënt te werken met maximale beenruimte. De duurzame producten zijn vaak 20-30 jaar in gebruik.

Welke positioneringsopties bieden de operatietafels?

De operatietafels bieden verschillende positioneringsmogelijkheden voor de verschillende chirurgische procedures:

 • Rugligging
 • In buikligging
 • Zijdelingse positie
 • Trendelenburgpositie
 • Omgekeerde Trendelenburg positie
 • Lithologische positie
 • Zithouding

Het speciale kenmerk van BRUMABA operatietafels is de multifunctionele verstelbaarheid van de hulpstukken. Je kunt de patiënt in elke gewenste positie brengen zonder zware lasten te hoeven tillen. Met de technische oplossingen van BRUMABA kan de chirurg de positie van het hoofd of de arm van de patiënt eenvoudig en snel veranderen, zelfs tijdens de operatie!

Wanneer de voetbediening wordt gebruikt om de operatietafel te verstellen, blijven je handen steriel.

Een andere speciale eigenschap van speciale BRUMABA operatietafels is de kanteling van de lengteas. Hierdoor kun je als chirurg in de operatiekamer werken zonder je rug te belasten en zonder vermoeid te raken. Doordacht ontworpen kussens garanderen een comfortabele positionering van de patiënt.

Afhankelijk van het model weegt een BRUMABA operatietafel 140 – 200 kg. Dankzij de roestvrijstalen constructie en hoogwaardige hydraulica kunnen patiënten tot 250-300 kg worden gepositioneerd.

Installatie en onderhoud van operatietafels

Voordat je een operatietafel koopt, moet je ook rekening houden met de technische criteria. Naast grootte en gewicht gaat het ook om de stroomvoorziening, compatibiliteit met vereiste accessoires en veiligheidsvoorwaarden.

De mobiele operatietafels van BRUMABA bieden de beste flexibiliteit in de operatiekamer en voldoen aan de hoogste veiligheidsnormen. De uitstekende afwerking en duurzame kwaliteit van BRUMABA operatietafels betekent dat de producten vele jaren gebruikt kunnen worden, zelfs in continubedrijf.

Voor het voorgeschreven jaarlijkse onderhoud van operatietafels biedt BRUMABA haar tevreden klanten onderhoudscontracten met de volgende voordelen:

 • Minder kans op defecten door regelmatig onderhoud
 • Garantieverlenging (max. 5 jaar)
 • Gratis technische veiligheidscontrole (STK)
 • Gratis kleine reserveonderdelen (tot EUR 30,00)
 • Inclusief reiskosten bij contract

Praktische accessoires voor operatietafels

Naast hoogwaardige en duurzame operatietafels biedt het ‘Made in Germany’ assortiment ook een breed scala aan

en een grote selectie functionele accessoires. De verkoopprofessionals van BRUMABA adviseren je graag over jouw complete oplossing op maat!

 

 Kleur en ontwerp van operatietafels

Wil je het ontwerp van je operatietafel harmoniseren met het designconcept van je praktijk? Daar hebben we ook aan gedacht. Bij BRUMABA kun je kiezen uit een kleurenpalet van 37 verschillende kleuren!

Veelgestelde vragen over het kiezen van de juiste operatietafel

Aan welke eisen moet een operatietafel voldoen?

Operatietafels moeten niet alleen bestand zijn tegen vloeistoffen en ontsmettingsmiddelen, maar moeten ook functioneel zijn en elektrische veiligheid garanderen. BRUMABA operatietafels zijn ook bijzonder duurzaam en ergonomisch ontworpen. Dit garandeert rugvriendelijk werken in de operatiekamer. BRUMABA operatietafels staan voor maximale functionaliteit en worden uitsluitend in Duitsland met oog voor detail vervaardigd.

Wat zijn de verschillen tussen operatietafels?

Enerzijds wordt er een onderscheid gemaakt tussen mobiele operatietafels en operatietafels die permanent aan de vloer verankerd zijn. Er zijn ook verschillende focuspunten voor de verschillende specialistische gebieden waarvoor een operatietafel ontworpen is. BRUMABA’s operatietafels zijn mobiel en zeer functioneel en worden met speciale en doordachte technische details aangepast aan de respectieve specialismen. De geavanceerde en gepatenteerde technologie en de uitstekende kwaliteit van BRUMABA operatietafels laten niets te wensen over. Het voordeel van mobiele operatietafels is een hoge mate van flexibiliteit in de operatiekamer. Kostenintensieve installatiekosten voor elektrische kabels vallen volledig weg.

Zijn operatietafels gestandaardiseerd?

BRUMABA operatietafels worden vervaardigd volgens een standaard. BRUMABA GmbH & Co KG werkt al vele jaren met een kwaliteitsmanagementsysteem en onze ontwerp- en kwaliteitsnormen ontwikkelen zich voortdurend. Bovendien is BRUMABA een EN ISO 13485:2016 gecertificeerd bedrijf.

Welke posities zijn mogelijk op een operatietafel?

Op een operatietafel kan de patiënt op verschillende manieren gepositioneerd worden. Het speciale kenmerk van BRUMABA operatietafels is hun ergonomische positionering. De zogenaamde vliegtuigfunctie is een kanteling van de operatiekamertafel in de lengterichting van de as. De kantelfunctie van de lengteas maakt een optimale en ergonomische positionering van de patiënt mogelijk, evenals ontspannen en vermoeidheidsvrij werken voor de chirurg.

Hoe vaak is onderhoud van de operatietafels nodig?

In Duitsland moeten operatietafels ongeveer één keer per jaar worden onderhouden. De uitstekende kwaliteit van BRUMABA operatietafels betekent dat er nauwelijks slijtageonderdelen zijn. Als je rechtstreeks met BRUMABA een onderhoudscontract afsluit, geniet je van talrijke voordelen.

Is het mogelijk om Brumaba operatietafels te leasen of te financieren?

Ben je geïnteresseerd in de financiering van BRUMABA operatietafels? We geven je graag persoonlijk advies. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek.