BRUMABA operatietafels: duurzaamheid is een levende traditie

BRUMABA hanteert al meer dan 40 jaar haar eigen hoge normen op het gebied van duurzaamheid:

“Bij elk product zorgen we ervoor dat het kwalitatief zeer hoogwaardig en duurzaam wordt geproduceerd, zodat onze klanten het zo lang mogelijk kunnen gebruiken. Dit was al heel belangrijk voor mijn vader en oprichter van BRUMABA en is vandaag de dag nog steeds onze focus.”

zegt Benedikt Brustmann, Managing Director van BRUMABA.

Duurzaam materiaal voor BRUMABA operatietafels

We gebruiken duurzame materialen bij de productie van BRUMABA producten – maar wat betekent dat precies?

In onze ogen moet duurzaam materiaal op een milieuvriendelijke manier worden geproduceerd, duurzaam zijn en aan het einde van de levenscyclus kunnen worden gerecycled. Daarom gebruiken we bijvoorbeeld roestvrij staal in plaats van plastic.

Dit maakt roestvrij staal tot een duurzame grondstof voor onze BRUMABA operatietafels.

BRUMABA operatietafels worden in Duitsland gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal. De basis van roestvrij staal is ijzererts. Simpel gezegd wordt ijzererts gedolven in een hoogoven om ijzer te produceren, dat vervolgens wordt geraffineerd tot staal. Staal met een speciale zuiverheidsgraad wordt roestvrij staal genoemd omdat componenten zoals aluminium, silicium, zwavel of fosfaat door de smelt worden afgescheiden.

Roestvast staal kan worden gelegeerd met additieven om het bepaalde eigenschappen te geven, zoals chroom voor hardheid en corrosiebestendigheid, mangaan voor slijtvastheid of wolfraam voor hittebestendigheid.

Er is ongeveer 5000 tot 5500 kWh nodig om één ton staal te produceren. Dat is misschien een groot getal, maar als je de milieubelasting afweegt tegen de levensduur, is de balans duidelijk positief, want BRUMABA operatietafels worden nog elke dag continu gebruikt, zelfs na meer dan 15 of 20 jaar.

Als de levensduur eigenlijk voorbij is, kan roestvrij staal voor bijna 100% worden gerecycled en opnieuw in de cyclus worden opgenomen.

Ter vergelijking: er is vier keer zoveel energie nodig om één ton plastic te produceren.

We gebruiken dit roestvrij staal voor de productie van BRUMABA operatietafels.

BRUMABA gebruikt al sinds het begin V2A roestvrij staal met het materiaalnummer 1.430. Dit was het eerste commercieel verkrijgbare roestvrij staal. V2A is nog steeds een echte allrounder en perfect geschikt voor gebruik in de operatiekamer:

  • Hittebestendig tot 600°C
  • Ongevoelig voor water en waterdamp
  • Bestand tegen agressieve omgevingsomstandigheden, met name tegen corrosie door zuren
  • Gemakkelijk te reinigen en desinfecteren

Duurzame productie “Made in Germany

Bij BRUMABA staat Made in Germany voor een effectieve samenwerking met leveranciers die al lang bestaan. Door de afstanden kort te houden, minimaliseren we onze ecologische voetafdruk en zorgen we voor betrouwbare productieprocessen – vooral in tijden van crisis.

Bij de ontwikkeling van onze producten besteden we bijzondere aandacht aan duurzaamheid. Daarom besteden we bij nieuwe ontwikkelingen aandacht aan achterwaartse compatibiliteit. Met andere woorden, om ervoor te zorgen dat onze klanten zoveel mogelijk profiteren van de lange levensduur van onze producten, werken nieuwe toevoegingen aan onze accessoires op elke BRUMABA operatietafel, ook op oudere productgeneraties.

Voordat jouw BRUMABA producten hun weg vinden van onze fabriek in het zuiden van München naar jouw praktijk, moeten ze ook zo milieuvriendelijk mogelijk worden verpakt: Daarom zijn we bezig met de introductie van een beschermhoes van herbruikbare stof.

We zien elkaar altijd twee keer: als een BRUMABA product op een bepaald moment wordt afgedankt, kunnen we het in onze fabriek opknappen en een tweede leven geven.

Efficiënte bediening van BRUMABA operatietafels

We hebben niet alleen het product zelf, maar ook de werking zo ontworpen dat het duurzaam is. Dit komt doordat de elektrohydraulische aandrijving in de operatietafels zeer efficiënt is wat betreft energieverbruik – wat een directe impact heeft op uw elektriciteitsrekening.

Als je vragen hebt of onderhoud nodig hebt, helpt ons technische ondersteuningsteam je graag verder. Dit wordt georganiseerd vanuit Duitsland. Ons team zorgt ervoor dat de CO2-voetafdruk zo laag mogelijk blijft door een geoptimaliseerde routeplanning. Tegelijkertijd bouwen we aan onze kennisdatabase zodat we je eenvoudige en ongecompliceerde digitale hulp kunnen bieden. Want duurzaamheid verandert in de loop van de tijd. Voor ons is duurzaamheid een levende traditie – al 40 jaar lang.